Faciliteiten in Pattaya

Openbaar vervoer

bus

Openbaar vervoer is met de bus. Bijna elke bestemming in Thailand kunt u bereiken met lijnbussen en minivans, die meestal verschillende keren per dag, vaak per uur, vertrekken. De bussen naar Bangkok vertrekken ieder half uur tussen 06.00 en 21.00. Taxi’s en limousines naar de luchthavens zijn beschikbaar voor Bt. 1.200 – 1.500 ( 35), minivans doen dat voor Bt. 300 (€ 9). Openbaar vervoer in Pattaya zelf is met de ‘Baht bus’ (Bt. 10-30), of met motor taxi’s. Als u een auto met chauffeur wilt huren kost dat vanaf Bt. 1500 per 8 uur.

Valuta en banken

kasikorn bank

Wisselkoersen verschillen weinig van bank tot bank, u kunt meestal tot 20.00 terecht. AMT automaten staan overal, en zijn 24 uur per dag beschikbaar. De meesten accepteren alle belangrijke bankkaarten. Hou er wel rekening mee dat per transactie een bedrag van Bt. 200 in rekening wordt gebracht! Wij adviseren u om valuta in een bank te wisselen. Betalen met een credit card in een winkel kost 3% per transactie.

Banken zijn dagelijks open van 08.30 tot 15.30 en op zon- en feestdagen gesloten. De meeste banken hebben filialen en filiaaltjes in shopping malls. Deze zijn dagelijks geopend van 11.00 tot 19.00, ook op zon- en feestdagen. U kunt bijna al uw bankzaken doen bij deze filialen.

Internet

internet

Het Internet in Thailand is de laatste vijf jaar enorm verbeterd. Dekking en snelheid is nu bijna wat u thuis gewent bent. Wifi kaarten kunt u in de meeste 7-11 en andere winkels kopen. One-2-Call en TrueMove bieden goede dekking, vooral in Bangkok, Pattaya en de grote steden in Thailand. 3G en in sommige grote steden 4G is beschikbaar. Voor een abonnement moet u uw paspoort tonen.

Alle telefoonkabels in Thailand zijn bovengronds. Fiber kabels worden op dit moment in Bangkok aangelegd. U kunt zo af en toe storingen verwachten, vooral in het regenseizoen.

Gezondheid

nurses

Wij hopen van ganser harte dat u het niet nodig hebt. Maar voor de zekerheid vermelden we het toch. In Jomtien-Pattaya zijn 3 particuliere ziekenhuizen, waarvan het Bangkok – Pattaya ziekenhuis het grootste en best uitgerust is. Dit ziekenhuis heeft veel meertalige artsen in dienst, die vaak hun opleiding in Amerika of Australië genoten hebben. Dit ziekenhuis is verbonden met het Bangkok General ziekenhuis dat meer diensten en meer specialisten kan aanbieden.

Watersport

jetski1

Wat denkt u van het huren van een water scooter of para-gliding? U kunt ook achter op een’banana’ boot gaan, surfen, of snorkelen. Zwembanden zijn ook te huur. Als u meer serieus sport wilt bedrijven, zoals onderwatersport of zeevissen kunt u dat doen rondom de vele eilanden in de baai van Pattaya met schitterende en verlaten stranden en prachtig koraal.

Onderwatersport

diving3

Boten en duikavonturen zijn in ruime mate te huur. Rondom Pattaya zijn veel jachthavens en sportclubs met zeer uitgebreide faciliteiten. Als u liever van de vaste wal vist kan dat vanaf de vele pieren aan zee. Het zicht in de avond over de baai is bijna sprookjesachtig, als vissers met licht vissen op inktvissen. Pattaya is een paradijs voor duikers en iedereen die van zee houdt!

Entertainment

ripleys

Dicht bij De Drie Olifanten staat een echte ‘Ripley’s Believe It Or Not’, op de hoogste verdieping van het Royal Garden Shopping Center. U kunt op dezelfde etage een spectaculaire 3D rollercoaster rit beleven, vele andere attracties bezoeken of naar 2 bioscopen gaan. Meer keuze in films vindt u in bioscopen in Big C winkelcentra.

Op Sukhumivt Road treft u Mini Siam aan, een complex met miniaturen van bekende tempels en gebouwen in Thailand. Een soort van Madurodam, maar dan op z’n Thais. U moet echt een bezoek brengen aan de ‘Houten Tempel’ gelegen aan Wong Amat strand in Naklua. Het is niet gemakkelijk te vinden, maar zeer de moeite waard! Voor de kinderen is er Pattaya Park gelegen aan Tappraya Road. Het is een zeer groot waterpark met glijbanen, maar u kunt ook zip-lijnen vanaf de hoogste toren met een ronddraaiend restaurant. Zorg wel voor een goede reisverzekering als u gaat zip-lijnen!

Golf

golf3

Bijna alle sportactiviteiten die u kunt bedenken kunnen in Pattaya beoefend worden. Golf, tennis, diepzee vissen en onderwatersport zijn duidelijk favoriet. Er zijn meer dan een dozijn golfbanen van internationale kwaliteit in de nabije omgeving, sommige met 36 hotels. De meesten zijn ontworpen voor Japanse en Amerikaanse golfers, en van zeer hoge kwaliteit.

Sports

tennis

Tennis kunt u beoefenen in de grotere hotels of door (tijdelijk) lid te worden van hun clubs. De beste banen treft u aan bij het Royal Cliff Resort en het Dusit Resort.

Er zijn 4 bowling hallen in Pattaya. De grootste treft u aan boven Tops supermarkt, met 32 banen. Joggers rennen graag op het steile gebied van de Pratumnak heuvel (in de buurt van het Royal Cliff Resort). U kunt trainen in veel particuliere gymzalen en fitness studio’s. U kunt jeu de boules spelen bij Soi Buakao, in de buurt van Soi Diana. Schietsport bedrijven is ook mogelijk, er zijn verschillende schietbanen. De meest populaire is die in de kelder van Tiffany’s.

Pattaya heeft 3 go-cart banen: een naast Mini Siam en twee in de buurt van Theppasit Road. Als u van snooker, darts, ultra light vliegen of andere activiteiten houdt, dan kun u daar informatie over krijgen bij de Pattaya Sports club gelegen aan Third road in de wijk Pattaya Nua.